Gewichtsconsulent

In het onderstaande menu zie je een aantal mogelijkheden van begeleiding. Zo kan ik je helpen de eerste stappen te zetten naar een gezonde leefstijl met een lichaamsanalyse en een persoonlijk voedingsadvies. Met de 3 maanden begeleiding schakel je stap voor stap over naar een gezonde leefstijl die je de rest van je leven kan volhouden. Alles wordt samen met jou afgestemd en in ingepast in jouw leven. Je mag alles eten en drinken maar kiest daar niet altijd voor. Er is ook aandacht voor je gedachten en je gedrag, waarom eet je en hoe kun je een gezonde relatie met eten opbouwen, zeker zo belangrijk om de rest van je leven gezond te blijven! Na de 3 maanden kun je ervoor kiezen om zelf verder te gaan, om per maand te verlengen of bijvoorbeeld 10x een stok achter de deur weegmoment. Uiteraard zijn er nog andere mogelijkheden van begeleiding, we kunnen dat samen bespreken. 

Klik op een regel naar keuze voor meer informatie.

Voordat er stappen gezet worden naar een gezonde leefstijl maken we eerst kennis met elkaar. In het kennismakingsgesprek vertel ik je meer over mijn werkwijze, aanbod, beschikbare documentatie en beantwoord ik jouw vragen. Aan de hand van jouw doelen en verwachting kan ik inschatten welke begeleiding het beste bij jou past. Het belangrijkste van dit gesprek is om te ontdekken of er een klik is en of jij zin hebt om te starten! Hierna kunnen we een afspraak inplannen. Als je niet in de buurt van Loon op Zand woont kan dit ook via beeldbellen.

> Gratis kennismakingsgesprek

Met een omega 3 bloedtest krijg je inzicht of je voldoende gezonde vetten in je lichaam hebt die je hart, hersenen en spieren zo gezond mogelijk houden!

Vetten zijn onmisbaar in je voeding maar dan wel in de juiste verhoudingen. De omega 3 bloedtest kan interessant voor je zijn als je last hebt van een of meerdere van de onderstaande klachten waar geen andere oorzaak voor is gevonden:

  • Weinig energie
  • Droge huid of acne
  • Minder scherp zicht
  • Zwakkere spieren
  • Ontstekingsgerelateerde klachten
  • Concentratieproblemen
  • Vergeetachtigheid
  • Stemmingswisselingen
 

Deze omega 3 bloedtest is om te laten zien waar je staat want meten = weten. Zelfs bij gezonde voeding krijgen de meeste mensen te weinig omega 3 vetzuren binnen en de verhouding omega 6:3 is uit balans. Dat leidt onder andere tot laaggradige ontstekingen, een verhoging van het cholesterol en triglyceriden, een groter risico op: hart‐ en vaatziekten, hoge bloeddruk, depressie, diabetes en overgewicht. Dat zet je toch wel aan het denken….

Er worden maar liefst 24 vetzuren gemeten door middel van een vingerprikafname. In mijn praktijk kun je de test met uitleg ophalen en als je hem liever niet zelf uitvoert doe ik dat.  Jij ontvangt zelf via een beveiligde omgeving het resultaat waarna je bij mij in de praktijk terug mag komen voor gratis advies. Je mag ermee doen wat jij wil en zit nergens aan vast! 

> Afspraak maken voor een test

We starten met een intake van een uur waarin onder andere je motivatie, leefsituatie, beweging, voedingsgewoontes en dieetgeschiedenis aan bod komen. Aan de hand van je lengte, gewicht, leeftijd en beweging bereken ik wat je energiebehoefte is en wat je het beste aan kan houden om af te vallen. In mijn praktijk wordt ook je vet- en vochtpercentage en je spiermassa gemeten. Na afloop krijg je 4 weken toegang tot mijn online programma met je eigen persoonlijke pagina. Hierin ontvang je een voorbeeld weekmenu met een variatielijst, krijg je adviezen over hoeveelheden voeding en er staan > 50 simpele en lekkere recepten in. Op je pagina komen ook jouw meetwaardes te staan die je elke week per mail of app mag doorgeven. Bij PuurGezond mag je 1 receptspecial ter waarde van €3,50 en 1 maandmenu ter waarde van €7,50 naar keuze uitzoeken, deze komen ook op jouw online pagina te staan.

> Gratis kennismakingsgesprek

Tussen de kennismaking en het intake gesprek heb je een aantal dagen een voedingsdagboek bijgehouden. Tijdens de intake van 1,5 uur komen onder andere je motivatie, leefsituatie, beweging, voedingsgewoontes en dieetgeschiedenis aan bod. Aan de hand van je lengte, gewicht, leeftijd en beweging bereken ik wat je energiebehoefte is en wat je het beste aan kan houden om af te vallen. In mijn praktijk wordt ook je vet- en vochtpercentage en je spiermassa gemeten. Je krijgt meteen al een aantal tips naar aanleiding van het voedingsdagboek en je krijgt adviezen over hoeveelheden voeding. Je krijgt toegang tot mijn online programma met je eigen persoonlijke pagina waarin jouw voortgang komt te staan. Hierin ontvang je een voorbeeld weekmenu met een variatielijst en er staan > 50 simpele en lekkere recepten in. Je gaat jouw persoonlijke doelen uitwerken en stap voor stap schakel je over naar een gezondere leefstijl. Je gaat met mijn hulp zelf een patroon ontwikkelen dat bij jou past en dat jij de rest van je leven vol kan houden. Je krijgt je een omega 3 bloedtest t.w.v. €79,- om te laten zien waar je staat want meten = weten. Zelfs bij gezonde voeding krijgen veel mensen te weinig omega 3 vetzuren binnen (meer info zie je onder Omega 3 bloedtest).  De eerste 6 keer hebben we elke week contact, online of in mijn praktijk met weegmomenten. Daarna kijken we of we de termijn kunnen verlengen naar om de week. Na 3 maanden ben je over gestapt op een gezonde leefstijl en kun je ervoor kiezen om dit te onderhouden met contact/weegmomentjes. Het moeilijke begint namelijk pas als je je doel hebt behaald! Je krijgt in deze 3 maanden naar behoefte toegang tot de receptenspecials en maandmenu’s van PuurGezond en mag ook nog een cursus uitzoeken.

> Gratis kennismakingsgesprek

Heb je zelf een goede manier gevonden om af te vallen maar heb je toch een stok achter de deur nodig? Dan kun je kiezen voor 10 weegmomentjes die je mag inplannen binnen een jaar wanneer het jou uit komt. Deze weegmomentjes zijn ook perfect om verder te gaan na de drie maanden begeleiding. Zo behaal je jouw streefgewicht en belangrijker nog: behoud je je streefgewicht. 5 weegmomenten is ook een mogelijkheid.

> Gratis kennismakingsgesprek

Je krijgt een week voor je wil starten toegang tot het online programma zodat je voorbereidingen kan gaan treffen. Je mag binnen een week gaan starten, de startdatum mag je zelf kiezen. Dan gaat het 4 weken programma pas beginnen.

Wat houdt het programma in:
❤️ Toegang tot jouw eigen online pagina. Jouw gewicht en voortgang komen hierin te staan, dat geef je vanaf de startdatum zelf 4x aan mij door. Je krijgt hierin een handleiding, hoe je te werk kan gaan en welke stappen je gaat zetten. Er staan ook documenten in om bij te houden wat je hebt gegeten, om je beweging in te plannen, een maaltijdplanner, hoeveelheden voeding volgens het voedingscentrum en hoe je je doel uit moet werken.
🧡 Een voorbeeld weekmenu afgestemd op jouw energiebehoefte met het doel om af te vallen met een bijbehorende variatielijst.
💛 Je krijgt de 8 stappen van “Slank in 8 stappen” van PuurGezond in jouw documenten, die ga je 1 of 2 per week zetten
💚 Meer dan 60 simpele en normale recepten in 1 document
💙 Je mag bij PuurGezond 1 receptspecial uitzoeken ter waarde van €3,50
💜 Je mag bij PuurGezond 1 maandmenu uitzoeken ter waarde van €7,50
🧡 Je mag bij Puurgezond 1 cursus uitzoeken ter waarde van €9,50
❤️ Ondersteuning via mail of app
💛 Elke week een mail ter herinnering en motivatie

> Aanmelden online begeleiding

Vergoeding via de aanvullende zorgverzekering

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging voor gewichtsconsulenten: BGN. Mogelijk krijg je een vergoeding via de aanvullende zorgverzekering bij de begeleiding in mijn praktijk, klik hieronder voor meer informatie.