Over mij en mijn praktijk

Na 25 jaar gewerkt te hebben in de automotive branche was het tijd van een andere richting. Iets waar ik al heel mijn leven interesse in heb en een haat- liefde verhouding mee heb gehad: voeding. Na in mijn leven bijna alle diëten wel geprobeerd te hebben ben ik in 2020 zelf 20 kilo afgevallen op een manier die ik nu nog steeds kan volhouden; gewoon normaal en gezond eten en drinken, alles eten en drinken maar niet altijd voor alles kiezen. Ik ben in die tijd een opleiding tot gewichtsconsulent gaan volgen en heb die in november 2021 met succes afgerond. Daarna ben ik mijn praktijk Bewust en Gezond genieten gewichtscoaching begonnen in Loon op Zand. 

Voor het examen van gewichtsconsulent heb ik een aantal personen mogen begeleiden en ik kwam er in die tijd al achter dat beweging toch wel een lastig punt is voor velen. Het is zeker niet verplicht om  te bewegen maar het kan je zo ontzettend goed helpen bij het afvallen. Daardoor ben ik op het idee gekomen om naast gewichtsconsulent ook de opleiding tot Power Walking trainer te volgen. Deze heb ik met succes afgerond in oktober 2021 en sinds 1 december 2021 geef ik daadwerkelijk powerwalking en social walking lessen in Loon op Zand. Een laagdrempelige manier van bewegen en in een groep nog veel leuker ook! 

Naast de voeding en beweging ontbrak er nog 1 ding; rust en ontspanning. Ontzettend belangrijk in een gezonde leefstijl. Mei 2023 heb ik de opleiding Mindful Walk instructeur afgerond en in juni 2023 is de eerste 5 weekse cursus gestart. Dit is niet alleen te gebruiken voor onder het wandelen maar in je hele leven. Meer informatie te vinden onder het kopje bewegen. 

Door het klantencontact in de autobranche en ook mijn opgedane ervaring bij de vrijwillige brandweer in Loon op Zand (18 jaar) zit het begeleiden, adviseren en motiveren van mensen wel goed. 

Na de eerste ervaringen opgedaan te hebben tijdens mijn opleiding en in het begin van mijn praktijk ben ik een eigen manier van begeleiden gaan ontwikkelen. Niet een standaard kant- en klaar voor iedereen hetzelfde traject maar juist persoonlijk afgestemd. Want iedereen is toch anders? Dat is ook vaak 1 van de redenen dat een voorgeschreven dieet of een vast maandmenu niet werken. Ja, bij te weinig inname van calorieën val je af maar hou je dat vol en ook vast? Ik ben er ook geen fan van om een app in te laten vullen om kcal te tellen. Aan de hand van jouw energiebehoefte reken ik de voedingsstoffen uit die je nodig hebt en in welke verhoudingen, daar hoef jij je niet druk om te maken. Je leert eten naar behoefte en weet na een tijd wat wel en wat niet kan.

Overstappen naar een ander leefpatroon, andere gewoontes aanleren kost tijd, hoe dicht je ook bij jezelf blijft. Vandaar dat ik na verloop van tijd ben overgestapt van losse consulten die ver uit elkaar gepland werden naar een 3 maanden traject met in het begin elke week contact en later om de week als dat lukt. Persoonlijke aandacht en veel contact in het begin is erg belangrijk om een goede basis te leggen. 

Hoe fijn is het om begeleiding te krijgen van een ervaringsdeskundige die weet waar je over praat en hoe moeilijk het is en blijft? Geen regels opleggen, geen verboden maar samen kijken welke dagindeling en welke manier bij jou het beste past!